پیام معاونت علمی واحد اسلام آباد غرب به مناسبت هفته پژوهش

تاریخ انتشار : ۸:۳۲:۳۳ ۱۳۹۹/۹/۲۶

پیام معاونت علمی واحد اسلام آباد غرب به مناسبت هفته پژوهش

امام علی (ع):
«هر تلاشی که در آن تحقیق و حقیقت جویی نیست، بهره ای ندارد.»

رنج‌ها و دردهایی که بشر از آغاز تاکنون بر خود هموار ساخته تا با استفاده از ابزارهای قابل دسترس عصر خویش پرده از اسرار و رموز محیط اطرافش بردارد؛ برای این است که تنها از راه پژوهش می‌توان به چشمه زلال حقیقت دست یافت. ماهیت آموزش عالی چیزی جز حقیقت، دانش نو، کشف روابط میان این دو با کل زندگی نیست که این مهم توسط پژوهش میسر می‌شود. امروزه بر همگان روشن است که پژوهش بنیان تمامی علوم است و بدون شک علم برای آن که بتواند پویایی خود (ویژگی منحصر پژوهش) را حفظ کند، باید پیوسته گستره خود را در زمینه‌های مختلف افزایش دهد. از رهگذر پژوهش است که ناآزموده در بوته آزمایش قرار می‌گیرد و ادعاهای ما از حالت فرضیه به قضایای علمی و از آن جا به نظریه، مکتب و در نهایت در قالب پارادایم های علمی نمود پیدا می‌کند. پژوهش و تحقیق لازمه حیات ملتی است که می‌خواهد آزاد و سربلند باشد؛ چرا که یکی از شاخص‌های توسعه اقتصادی و اجتماعی یک جامعه پژوهش بوده و به منزله شاخص عمده کیفیت در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی محسوب می‌شود.
یکی از محورهای اصلی سخنان مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در بیانیه گام دوم، توجه به علم و پژوهش است که امروزه با تأسیس و فعالیت شرکت‌های دانش بنیان، مراکز رشد و مراکز پژوهشی، قطب‌های علمی و تحقیقاتی، پارک های علم و فناوری و هسته‌های علمی و پژوهشی از یک طرف و سرعت اختراعات، ابداعات و نوآوری‌های ملی نقش موثری در توسعه و استقلال اقتصادی داشته‌اند. امروزه دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی می‌توانند با تبدیل علم و پژوهش به ثروت، ضمن خنثی‌سازی تحریم‌های ظالمانه از طرف قدرت‌های استکباری جهان، سکوی پرتاب توسعه و پیشرفت برای جامعه محسوب شوند. بنابراین توجه به موضوعات اولویت دار و چالش‌های ملی و منطقه‌ای از مأموریت‌های اصلی در دانشگاه‌ها و اساتید و پژوهشگران است.
در آستانه روز پژوهش، ضمن تبریک این روز به جامعه علمی و دانشگاهی کشور، به خصوص پژوهشگران ارزشمند، باید یادآوری کرد که دانشگاه آزاد اسلامی با صدور بخشنامه‌های تسهیل‌کننده و هدایت پژوهش‌های دانشگاهی و مراکز پژوهشی خود به سوی مأموریت گرایی، هم افزایی، شبکه‌سازی و افزایش سهم آن‌ها در اقتدار و سرمایه ملی و حمایت از طرح‌های مسئله محور و اثربخش مرتبط با نیازهای کشور، به دنبال شناسایی و رفع مشکلات ملی و محلی و همچنین پژوهش‌هایی که منجر به توسعه دانش و فناوری‌های نوین مورد نیاز کشور است، بوده و سهم بزرگی در این راستا به عهده دارد و به دنبال مرجعیت ساز علمی می‌باشد.